Câinii pot fi de ajutor persoanelor care suferă de epilepsie

Data : 25 Iul. 2012 | Autor: Andrei Munteanu

Kate Hendra (30 de ani) suferă de epilepsie severă și ar putea avea un atac de apoplexie în orice moment. De patru săptămâni încoace, o are alături pe Roxy, câinele din rasa golden retriever care îi va face viața mai frumoasă. „Acest patruped îmi va reda independența”, mărturisește Kate despre animalul pe care și l-a luat în urma sfaturilor primite de la necrologul ei. „Ajunsesem în punctul în care îmi era frică și să traversez strada”, adaugă Kate pentru stuff.co.nz.

După ce și-a spart nasul de șapte ori, iar capul, o singură dată, faptul că acum are parte de companie în permanență este foarte important pentru tânără. Roxy a fost dresată să acționeaze ca un far, atenționându-i pe cei din jur când stăpâna sa are un atac. De asemenea, cățelușa a fost învățată să-i fie alături și să nu o lase singură niciodată mai ales când se află pe culoare înguste în autobuze sau tren.

                         

Acum, tânăra este însoțită de câine peste tot în orașul natal din Noua Zeelandă. „Am întâmpinat probleme când am intrat în unele magazine alimentare și restaurante. Mi s-a spus să plec sau să las animalul afară. Nu toți înțeleg care este rolul lui Roxy”, povestește Kate.

Sursa foto 1, 2

Dă LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro ca să citești mai multe articole despre câini și pisici

Comentarii

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.