300 de câini pitbull, salvați din mâna unor organizatori de lupte ilegale

Data : 03 Apr. 2012 | Autor: Andrei Munteanu

Poliția locală din Manila, Filipine, a salvat 300 de câini din rasa pitbull care erau folosiți în lupte ilegale. Aceștia erau ținuți în condiții vitrege, zeci dintre ei fiind găsiți chiar într-o stare cumplită de sănătate. În această situație, 23 dintre aceștia au fost eutanasiați, scrie PetPardons.com. Chiar dacă persoanele implicate câștigau foarte mulți bani de pe urma câinilor, aceștia nu investeau deloc în adăposturi. Câinii au fost găsiți legați cu lanțuri grele lângă niște butoaie în care se adăposteau pe timp de noapte.

Anchetatorii aflați la fața locului au declarat că au găsit câini cu răni vizibile pe față, cu limbile și urechile tăiate, ceea ce înseamnă că au fost în mod repetat forțați să se lupte. În urma flagrantului, au fost arestați patru filipinezi și doi sud-coreeni. De asemenea, autoritățile au confiscat și echipamente de înaltă tehnologie care erau folosite pentru a transmite luptele în timp real pe internet, vizitatorii fiind încurajați să parieze.

Surprinzător este că cei doi coreeni au mai fost arestați pentru aceleași activități ilegale, dar au fost eliberați după ce le-a fost plătită cauțiunea. De această dată, dacă toate persoanele vor fi găsite vinovate de instanță, vor petrece cel puțin doi ani în închisoare, pedeapsa minimă pentru cruzime asupra animalelor.

Sursa foto

Comentarii

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.