Vier Pfoten: Eutanasierea nu este o soluție pe termen lung la problema maidanezilor

Data : 09 Sept. 2013 | Autor: Andrei Munteanu

Uciderea în masă a maidanezilor nu are un efect pe termen lung, deoarece, după numai o generație, locul lor va fi ocupat de alți câini, atenționează reprezentanții asociației Vier Pfoten. „E ca atunci când uiți un robinet deschis și ți se inundă casa. E logic ca mai întâi să închizi robinetul și abia apoi să începi să evacuezi apa”, explică Gabriel Păun, director de campanii în cadrul ONG-ului, care subliniază că soluția eficientă este oprirea abandonurilor și un control real asupra situației de pe străzi.

„Este nevoie de un set complex de măsuri legale care includ: microciparea și înregistrarea tuturor câinilor, cu sau fără stăpân, sterilizarea obligatorie a câinilor (cu excepția celor cu valoare canină), pedepsirea în mod real a abandonurilor și încurajarea adopțiilor. Pentru a obține controlul asupra populației de câini fără stăpân, programul de sterilizări trebuie să fie aplicat la nivel național și în ritm accelerat”, se arată într-un comunicat al asociației Vier Pfoten, care solicită Parlamentului României să nu se lase influențat de evoluția emoțională din ultima săptămână a problemei câinilor fără stăpân și să acționeze rațional.

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește LumeAnimalelor.ro pe Facebook

Comentarii

05 Mar. 2014 / Mihai Constantinescu /
Iubire pentru sufletele acestor animale
Eutanasierea este un termen incorect pentru această situație. Mai potrivit ar fi omorârea câinilor. Dacă nu se aplică legea asta pentru câinii vagabonzi recomand tuturor oamenilor responsabili să omoare ei cu mâinile lor câinii vagabonzi în locul oficalilor incapabili. iar iubitorilor de maidanezi le doresc să își doneze organele lor și organele copiilor lor măselelor drăgălașe de patrupede îmblănite.
11 Sept. 2013 / GAbriela IAcob /
Asa se dau testele:cum te comporti cu cel umil
Bucurestiul si-a dat EXAMENUL SPIRITUAL: CAZUT!!!!!!directia Fundu' Iadului. Eu va conduc acolo. Cu parere de rau,GAIA.
10 Sept. 2013 / mimi /
rusine!
rusine!acesti caini sunt mai iubitoare ca multi dintre noi si ne fac viata mai frumoasa
10 Sept. 2013 / Cristi / http://cristian-adevaruldepretutindeni.blogspot.ro/
Toate ființele au dreptul la viață
Omul ca de fiecare dată pretinde că este superior animalelor....Din vina noastră animalele au ajuns să fie înfometate pe stradă, din vina noastră ele au ajuns să atace oamenii. In unele localități din tară deja există un control real asupra maidanezilor. Oare la București nu se poate? Am preferat să adoptăm legea eutanasierii iar toți câinii fără stăpân să fie prinși și uciși. Trăim doar în România iar guvernații noștrii au venit cu o soluție de doi lei. Rușine celor care nu au știut să gestioneze situația și au adoptat o lege care omoară alte ființe.
10 Sept. 2013 / Floasiu Simona Teodora /
Eutanasierea nu este o solutie
Da. Si mie mi se pare ca eutanasierea in masa nu rezolva problema. Cred ca trebuie foarte bine judecate si gandite toate aspectele situatiei. Oricine a suferit de pe urma cainilor, imi inchipui ca e foarte pornit si doreste masuri extreme. E oribil cand se intampla de astea si e pacat ca nu s-a luat in serios mai demult. Bietul copilas si bietii parinti. Dar, sincer va spun, cu toate ca unii nu pot intelege iubirea fata de animale si mai ales acum vor sa distruga tot ce e legat de ele, eu consider ca nu animalele sunt de vina pentru ce s-a intamplat, ci oamenii. Suntem iresponsabili, am vazut chiar si recent lucruri de neacceptat, abandonuri, uciderea puilor cand se putea steriliza animalul pe care il au sa nu se reproduca. Dar... de unde atata responsabilitate nu?

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.