Cât de departe ai merge pentru animalul tău? O femeie încă își caută câinele pierdut la Crăciun

Data : 20 Mar. 2013 | Autor: Ramona Samoilă

Jackie Vestal, 34 de ani, analist de sistem în Los Angeles, era nedespărțită de pinscherul ei pitic, Maddox, în vârstă de 7 ani, și rareori pleca de acasă fără el. Când Maddox a dispărut în perioada Crăciunului, Jackie și-a jurat că îl va căuta până îl va găsi. Au trecut 86 de zile de atunci și femeia încă încearcă să dea de el.

De Crăciun, Jackie și soțul ei au plecat la părinții lui, în Oklahoma, însoțiți bineînțeles de Maddox. Ajunși acolo, au plănuit o scurtă vacanță la un resort din Dallas. Singura problemă era că hotelul nu accepta și câini, așa că socrii au sfătuit-o să-l lase pe Maddox la o prietenă de familie, pentru câteva nopți. “Nu voiam să-l las nici măcar pentru o noapte și aveam un nod în stomac. Pe de altă parte, nu doream nici să le stric vacanța tuturor și faptul că femeia respectivă avea și ea câine m-a mai liniștit. Așa că l-am lăsat pe Maddox cu ea”, povestește Jackie, citată de yahoo.com.

La zece minute după ce au ajuns în hotelul din Dallas, Jackie primește un telefon de la femeia la care lăsase câinele. Aceasta îi spune că tocmai s-a întors de la biserică și că nu-l găsește pe Maddox în garaj. “Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar se pare că Maddox a ajuns cumva în garaj și de acolo a dispărut. Efectiv am căzut pe podea de nervi”, spune Jackie. În noaptea respectivă, ea și soțul ei s-au întors în Oklahoma cu mașina, parcurgând drumul de trei ore în doar două.

Jackie a anunțat imediat dispariția câinelui la toate cabintele veterinare din zonă, a distribuit sute de afișe cu Maddox și a bătut la ușile vecinilor ca să-i întrebe dacă l-au văzut.

Câteva zile mai târziu, Jackie a angajat un detectiv de animale pierdute, care cu ajutorul echipajului lui canin a luat mirosul lui Maddox. “Detectivul Karin TarQwyn mi-a spus să pun un ham cu părul lui Maddox într-o pungă de plastic pentru ca mirosul câinelui meu să se mențină proaspăt. Am pus mai multe castroane cu mâncare în diverse locuri din oraș și camere de luat vederi acolo unde mâncarea dispărea, dar nu am reușit să filmăm nimic”, explică Jackie.

Văzând că Maddox tot nu e de găsit, Jackie a alertat mass-media, a închiriat panouri publicitare și a apărut la trei posturi locale de televiziune. Maddox are și o pagină de Facebook. “Câinele s-ar putea speria dacă lumea îl strigă, așa că le spun tuturor să nu încerce să-l prindă dacă îl văd, ci să mă sune pe mine și mă voi duce îndată acolo”, spune stăpâna câinelui.

De câteva ori au fost și alarme false, dar Jackie spune că nu va renunța niciodată să-l caute pe Maddox. “Inima îmi bate puternic de fiecare dată când cineva îmi spune că a văzut un pinscher pitic și sunt tare dezamăgită când constat că nu este el. Sunt însă optimistă, pentru că am auzit că unii oameni și-au găsit câinele chiar și după cinci ani”, declară femeia.

Jackie și-a luat liber de la serviciu de când l-a pierdut pe Maddox, dar soțul ei a trebuit să se întoarcă în California, la serviciu. Toate demersurile lui Jackie au ajutat alți 13 câini pierduți, dintre care mulți pinscheri pitici, să-și regăsească stăpânii. “Când primesc un telefon, urmez firul și așa ajung la un câine care, din nefericire, nu este Maddox. Dar nu sunt genul de persoană care să abandoneze un animal, așa că uneori îmi petrec ziua încercând să câștig încrederea câinelui, să-l pun în lesă și să-l duc la un adăpost sau să-l țin chiar eu temporar. Odată am dus un câine turbat la veterinar și i-am găsit stăpânul”, povestește Jackie.

Ea a făcut chiar și un site pentru a-l găsi mai ușor pe Maddox, Bring Maddox Home. Maddox are microcip, așa că dacă ajunge la un medic veterinar, ar fi foarte simplu de adus înapoi acasă.

Tu cât de departe ai merge pentru animalul tău de companie?

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro

Comentarii

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.