9 sfaturi pentru ca pisica ta să aibă o litieră curată

Data : 09 Mai 2013 | Autor: Andrei Munteanu

O litieră curată face o pisică fericită. Din acest motiv orice stăpân trebuie să știe că igienizarea ei stă în sarcina lui. Specialiștii citați de către cei de la PawNation.com ne oferă 9 sfaturi utile pentru a păstra curată litiera felinei și nu a fi urât mirositoare.

1. Curăță zilnic litiera de excremente și astfel te asiguri că nu va mirosi urât.

2. Cumpără-i sau confecționează-i o litieră cu margini înalte pisicii tale pentru a nu putea arunca nisipul din ea pe podea.

3. Spală litiera periodic. O poți face săptămânal cu apă călduță și cu oțet care neutralizează mirosul puternic de urină.

4. Aspiră și spală în jurul litierei periodic pentru a nu rămâne nici o mizerie care poate fi luată apoi pe papuc, prin toată casă.

5. Înainte să așezi nisipul în litieră, presară un strat de bicarbonat de sodiu care poate reține mirosurile mai puțin plăcute.

6. Folosește două cutii de nisip pentru pisica ta. Așază-le în locuri diferite pentru a-i oferi două variante animalului și astfel eviți ca o litieră să fie prea încărcată mai ales dacă nu ai timp să o cureți zilnic.

7. Atenție unde plasezi litiera. Dacă este poziționată într-un loc prea strâmt sau în care pisica se poate simți amenințată este posibil să nu o folosească și să facă mizerie pe lângă litieră. Asigură-te că este așezată într-un spațiu curat, relativ ferit de zgomot, dar ușor de ajuns la el.

8. Evită litierele acoperite care sunt ca niște cuști. Acestea nu sunt spațioase și pot reține mirosurile în interior, creând un disconfort pentru pisică.

9. Dacă bugetul îți permite, cumpără nisip igienic pentru pisici cu miros de pin sau lavandă.

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește LumeAnimalelor.ro pe Facebook

Comentarii

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.