De ce refuză pisica să meargă în lesă și ce are de pierdut

Data : 12 Feb. 2013 | Autor: Ramona Samoilă

Pisica ta se uită toată ziua pe fereastră, dar, când îi pui lesa și încerci să o scoți afară, refuză să meargă și se ascunde. De ce? “E o reacție normală pentru pisici să se teamă de experiențele noi, mai ales dacă sunt timide sau fricoase și dacă nu ai răbdare cu ele”, spune specialistul în comportamentul animalelor Karen Sueda, de la VCA West Los Angeles Animal Hospital, citată de vetstreet.com.

Rezultatele bune s-ar putea să apară dacă îți faci timp să o înveți să meargă cu lesa. Totuși, pisicile bătrâne s-ar putea să aibă nevoie de și mai multă răbdare din partea ta.

Beneficii pentru pisicile care se plimbă în lesă

Pisicile care stau mult în casă se pot bucura de noi mirosuri și de senzația plăcută de a atinge iarba cu lăbuțele atunci când ies la plimbare, spune Karen Sueda. Pentru pisicile grase, plimbările pot fi o soluție ca să scape de kilogramele în plus. Înainte de asta, ai grijă ca pisica să fie vaccinată, deparazitată intern și extern și dotată cu microcip.

Dacă vrei să faci o plimbare împreună cu mâța ta, citește articolul Cum să înveți pisica să meargă în lesă.

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro

Comentarii

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.