Slow, câinele care a fost la un pas de finala Românii au Talent

Data : 24 Mai 2012 | Autor: Andrei Munteanu

Slow este un ciobănesc belgian Malinois energic și devotat stăpânului său. Acest lucru s-a văzut în primul rând la semifinala cu numărul 4 de la Românii au Talent, unde a făcut spectacol alături de Ciprian Cordoș, persoana care l-a învățat tot ce știe și care îi este cel mai bun prieten. Publicul i-a votat, acordându-le locul al treilea, dar în urma deciziei juriului n-au ajuns în finală. Chiar și așa, cei doi rămân cu aprecierile primite și continuă să fie prezenți la competiții, examene sau demonstrații de dresaj.

Ciprian Cordoș vorbește într-un interviu acordat publicației online LumeAnimalelor.ro despre relația sa cu Slow, despre experiența la show-ul de la Pro TV și cum și-a dezvoltat pasiunea pentru dresaj. 

Cum a ajuns Slow în viața ta?

Pe Slow, cel mai bun prieten al meu, l-am primit cadou de ziua mea, când împlineam 28 de ani. Este cel mai frumos cadou din toată viața mea. Acum, Slow are 4 ani, este un câine deosebit, devotat și neobosit pentru stăpânul lui. El este deja foarte cunoscut în România și are mulți fani în toată țara. Îi mulțumesc pentru că este lângă mine în fiecare zi, cu bune și rele, mă ia așa cum sunt și este singurul care nu vrea să mă schimbe într-un fel sau altul. Datorită lui am ajuns să-mi împlinesc un vis, respectiv să participăm împreună la Campionatul Mondial de Dresaj în 2010, din Germania. Este un câine extrem de energic, agil, vrea să fie tot timpul alături de mine, iar atunci când e cu mine am impresia că nu mai are nevoie de nimic altceva. Nu m-a dezamăgit niciodată, mă bazez pe el când trebuie să participăm la competiții, examene sau demonstrații de dresaj, ne susținem reciproc și îmi place să cred că formăm echipa perfectă.

Care este programul lui Slow într-o zi obișnuită?

Slow este un sportiv, având un program foarte strict de lucru. Pentru a ajunge la acest nivel de performanță, muncim foarte mult împreună.

O zi din viața lui arată cam așa: dimineața ieșim la plimbare circa 15-20 minute, apoi ne îndreptam spre terenul școlii de dresaj Dogmaster, unde se desfășoară toate ședințele lui de pregătire pentru demonstrații, examene și competiții. Un antrenament durează aproximativ 20 minute și sunt zile când facem 2-3 antrenamente, numărul lor variind în funcție de cât de solicitante sunt exercițiile pe care le repetăm în ziua respectivă. Momentele de relaxare sunt pauzele dintre ședințele de pregătire. Atunci e liber pe teren alături de semenii lui sau ne jucăm doar noi doi. Seara ajungem acasă, urmează momentul nostru de alint, îi servesc cina la oră fixă și apoi doarme dus până dimineața.

Mai sunt și zile când îl duc la înot, deoarece îi face mare plăcere să stea în apă și să înoate. Totodată, înotul îi dezvoltă musculatura și îi menține rezistența fizică. 

Dorința lui de lucru este foarte mare, fapt care îl solicită mult, atât fizic, cât și psihic. Acesta este un motiv în plus pentru care îi dau vitamine regulat, în vederea păstrării tonicității.

De unde pasiunea ta pentru câini?

Mărturisesc că am crescut și am interacționat, de mic copil, cu animalele din gospodărie, câini, pisici, porumbei, cai. Petreceam mult timp urmărind comportamentul lor și eram pur și simplu fascinat să descifrez limbajul lor. Cu toate insistențele mele, părinții nu au adoptat ideea de a ține animale în casă, dar la vârsta de 16 ani am avut marea bucurie și sansa de a mă ocupa personal de 15 câini dintr-o canisă din Cluj. Câinii trebuiau hrăniti, curățați, scoși la plimbare, prezentați în expoziții de frumusețe, toate acestea petrecându-se dupa ce ieșeam de la școală, în fiecare zi. Câștigam și bani, dar ceea ce mă motiva mai mult era faptul că aveam ocazia să cunosc mai îndeaproape comportamentul câinilor, să savurez fiecare clipă petrecută alături de ei. Aici am petrecut trei ani, după care canisa respectivă s-a desființat, iar la 19 ani m-am hotărât să postez un anunț de dresaj canin într-unul din ziarele locale. Așa a început totul.

 Am căutat în anticariat cărți de specialitate și mi-am dat seama că am procedat asemănător cu ceea ce scria în ele. A fost momentul în care am căpătat mare încredere în mine și m-am hotărât să-mi continui drumul pe această cale, mai ales că realmente simțeam că acesta este drumul meu în viață. Am terminat liceul și părinții doreau să mă angajez, să am o meserie de viitor, ceea ce-și doresc toți părinții pentru copiii lor. Nu mi-am dorit să fac altceva, așa că tot timpul meu liber era dedicat dragilor mei patrupezi. Sunt pasionat de câini și de personalitatea lor, descopăr și învăț lucruri noi în fiecare zi.
Când văd atâția oameni în jurul meu care se duc cu groază la servicii, pentru că nu le place ceea ce fac, mă simt onorat și norocos că lucrez din pasiune și din plăcere. O nouă zi înseamnă o altă provocare pentru mine și mă declar un om fericit că fac ceea ce am visat mereu”.

Toate tehnicile de dresaj le-ai învățat de unul singur?

La început, am fost autodidact, dar mi-am dorit mai mult decât atât și să evoluez în domeniu. În acel moment, l-am contactat pe domnul Călin Ciora din Cluj-Napoca care avea mulți ani de experiență în domeniul dresajului canin și era deja un personaj consacrat. El m-a învățat tainele acestei meserii și mi-a deschis porțile către dresajul de performanță și vreau să-i mulțumesc pe această cale. În anul 2004, am participat la primul examen de dresaj pe care l-am absolvit cu brio. Din anul 2005, sunt membru fondator al Clubului de Dresaj Canin (CDC), dețin atestat de instructor de specialitate IPO, atestat atentator (om de atac) IPO, atestat atentator mondioring, și sunt instructor atestat IPO recunoscut de Asociația Chinologică Română.

Ce sfaturi ai pentru persoanele care doresc să-și dreseze câinii?

Înainte de a achiziționa un câine, trebuie să fie informați dacă rasa respectivă se potrivește cu ceea ce pot ei să îi ofere ca și spațiu, timp de joacă, plimbare și întreținere. Dacă această problemă este rezolvată, următorul pas este vizita la un cabinet veterinar, iar apoi să ia legătura cu un instructor atestat în domeniul dresajului. Acest instructor va putea să dea sfaturi foarte utile pentru fixarea unor reguli de bază în creșterea, socializarea și disciplina de bază a puiului.

Cum a fost experiența de la Românii au Talent?

Mă bucur că am avut ocazia să prezint împreună cu Slow cel mai frumos număr de dresaj al nostru. Din momentul în care am început pregătirile pentru Românii au Talent, am avut emoții pentru ce va urma. Au fost zile grele de pregătire, extrem de obositoare, mai ales pentru Slow, fiind foarte solicitat și fără nici o zi de pauză, timp de 4 săptămâni.

Emoțiile mari au apărut vineri, înaintea semifinalei. Trebuia să apărem în fața unui public numeros, a telespectatorilor, a camerelor de filmat și, nu în ultimul rând, în fața celor trei jurați. Nu a fost ușor pentru noi, mai ales că momentul nostru depindea în mare măsură de Slow, dar totul e bine când se termină cu bine. Numărul a fost unul inedit și ne bucurăm că am fost parte din această emisiune minunată și am cunoscut oameni atât de speciali.

Ați fost la un pas de Marea Finală. Publicul v-a votat, dar juriul a ales. Ce crezi că v-a lipsit?

Fără falsă modestie, nu cred ca ne-a lipsit nimic, deoarece după voturile marelui public am fost pe locul al treilea în clasamentul semifinalei. Alegerea juriului a coincis cu ceea ce doreau ei să vadă mai departe în finala emisiunii și nu cu votul publicului telespectator.

În Marea Britanie, câștigătorii de la Britanicii au Talent de anul acesta au fost Pudsey și Ashleigh, un câine și stăpâna lui. Cum apreciezi prestația lor?

Am vizionat numărul lor de dresaj, iar părerea mea este că a fost un moment deosebit și am observat o foarte bună sincronizare a acestei perechi. Ca și iubitor de câini, sunt încântat că există certitudinea de a cuceri o țară întreagă cu un număr de dresaj canin. În Anglia, da, în România, în schimb, nu prea cred să se întâmple vreodată acest lucru, dar putem spera însă într-o minune.

Care este palmaresul lui Slow?

• În septembrie 2009, ca o recunoaștere a activității depuse până în acel moment și datorită nivelului de pregătire la care ajunsesem cu Slow, „pentru popularizarea sportului canin și în planul activității de dresaj”, Asociația Chinologică Română a decis să ne acorde Diploma de Onoare și Medalia de Aur.
• În martie 2010, Slow a obținut locul al doilea la Cupa Mureș, BH (Begleithund – câine de companie).
• La Campionatul Mondial FMBB (Mondioring) din Germania care s-a ținut în mai 2010, am terminat pe locul 11.
• Examen Mondioring – locul al patrulea, București, februarie 2011 .
• Examen IPO (faza B disciplina) Cupa Mureș – locul I, Târgu-Mureș, martie 2011,
• În acest an, în urma unui examen de selecție, ne-am calificat pe locul I pentru a participa la Campionatul Mondial de Mondioring FMBB, din Roma (Italia), în primul weekend al lunii mai. Însă, participarea la Românii au Talent nu ne-a permis să ne pregătim și pentru această competiție.
• În acest moment, ne pregătim pentru nivelul al doilea al examenului Mondioring.

Iată prestația celor doi de la Românii au Talent:

Sursa foto

Citește și: Povestea de succes a Vandei, cățelușa de la Românii au Talent

Dă LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro ca să citești cele mai noi informații despre câini și pisici

Comentarii

18 Ian. 2016 / king /
king

Gabbett sac louis vuitton and jordans his canada goose outlet companions mulberry uk had moncler by marc jacobs handbags this uggs time nike free reached nike air max uk the sac louis vuitton pas cher foot ferragamo belts of uggs outlet the uggs on sale companion moncler pas cher ladder, air jordans there oakley sunglasses to tiffany jewelry encounter the converse cutlasses pandora uk of canada goose jackets the mulberry outlet doubled vans guard new balance outlet gleaming nike air max redly kate spade outlet in pandora charms the nike free glow michael kors of burberry outlet the mont blanc pens lanterns. canada goose A nike roshe run glance louis vuitton outlet online up retro jordans the longchamp hatchway sac hermes showed new jordans the babyliss giant moncler uk that abercrombie the longchamp outlet arms uggs on sale he oakley vault had nike air max 2015 planned michael kors to christian louboutin seize burberry outlet online were canada goose jackets defended true religion outlet by abercrombie ten oakley outlet firelocks, karen millen uk and ugg boots clearance that, louboutin shoes behind christian louboutin uk the polo ralph lauren outlet online open louis vuitton outlet online doors kate spade outlet online of rolex replica the ipad mini cases partition chanel handbags which oakley store ran cheap oakley sunglasses abaft air max the ugg boots mizenmast, longchamp bags the air max remainder louis vuitton of lululemon the barbour detachment louboutin stood nike factory to red bottom shoes their beats headphones arms. nike roshe Even sac burberry his nike trainers dull burberry factory outlet intellect nike air huarache comprehended michael kors handbags that iphone 6s plus cases the canada goose desperate ugg outlet project michael kors outlet had vans shoes failed, nike roshe run and michael kors outlet online sale that michael jordan shoes he uggs had michael kors outlet online been cheap oakley betrayed. ferragamo shoes With air max the true religion outlet roar sac guess of coach outlet despair burberry outlet which nike huaraches had kate spade penetrated sac lancel into air huarache the prison, lululemon outlet he insanity workout turned polo ralph lauren outlet to oakley sunglasses fight links of london his north face outlet way sac louis vuitton back, montre femme just uggs in baseball bats time michael kors handbags to michael kors outlet canada see doke gabbana the tiffany and co crowd michaelkors-outlet-store in guess pas cher the ugg gangway iphone 6 cases recoil coach factory from polo outlet the ipad cases flash louboutin shoes of abercrombie the michael kors purses musket toms outlet fired polo ralph lauren by rolex watches for sale Vickers. moncler The jordan retro 11 next moncler outlet instant, sac longchamp pas cher Pine louis vuitton purses and marc jacobs two christian louboutin shoes soldiers, iphone 5c cases taking moncler jackets advantage oakley sunglasses of canada goose the oakley sunglasses outlet momentary nike air max cessation moncler of hermes birkin the new balance press, ray ban uk shot michael kors the nike shoes bolts, iphone 6s case and vanessa bruno pas cher secured mac cosmetics the jimmy choo prison.The soccer shoes mutineers uggs canada were ugg caught ralph lauren outlet in michael kors outlet online sale a cheap gucci trap.The ray ban outlet narrow air max pas cher space asics running shoes between jordan retro the michael kors outlet online barracks hollister and nike roshe uk the prada shoes barricade true religion outlet was iphone 6 plus cases choked fake rolex with nike air max 2015 struggling mulberry bags figures. ralph lauren uk Some true religion jeans twenty tiffany and co convicts, louboutin uk and ralph lauren outlet half celine bags as the north face many s5 cases soldiers, ray ban struck michael kors outlet online sale and ugg outlet stabbed coach outlet online at nike air max pas cher each tory burch other nike tn pas cher in nike sneakers the north face jackets crowd. jordan 11 There replica watches was oakley sunglasses cheap barely jordan 4 elbow-room, rolex replica watches and coach factory outlet attacked ralph lauren and moncler attackers coach handbags fought ralph lauren polo almost longchamp soldes without michael kors knowing wedding dresses whom oakley vault they louboutin struck. burberry sale Gabbett sac michael kors tore longchamp bags a p90x cutlass jordan 12 from uggs a p90x3 soldier, nike huarache shook iphone 6 plus case his giuseppe zanotti huge cheap ugg boots head, nike free run uk and gucci outlet calling abercrombie and fitch on polo ralph lauren the michael kors outlet Moocher louboutin outlet to louis vuitton outlet follow, p90x workout bounded burberry up nike outlet store the prada outlet ladder, cheap nfl jerseys desperately nike factory outlet determined hollister pas cher to louboutin outlet brave ugg boots the moncler jackets fire lululemon outlet canada of nike trainers uk the ugg boots watch. nike free The s6 cases Moocher, gucci handbags close christian louboutin at ugg soldes the ugg pas cher giant’s oakley sale heels, wedding dresses flung polo ralph lauren himself christian louboutin outlet upon barbour the coach outlet nearest burberry soldier, jordans for sale and gucci bags grasping vans pas cher his chaussures louboutin wrist, lunette oakley pas cher struggled air max for canada goose outlet the mcm handbags cutlass. prada handbags A air max 2015 brawny, soccer jerseys bull-necked michael kors handbags fellow jordan xx9 next nike free uk him moncler outlet dashed longchamp outlet his cheap oakley sunglasses clenched polo lacoste pas cher fist hermes pas cher in iphone 5s cases the vans outlet soldier’s face, swarovski crystal and michael kors outlet online sale the michael kors man the north face maddened longchamp uk by michael kors outlet the uggs outlet blow, air max 2015 let michael kors outlet go nike air max the ralph lauren cutlass, coach outlet and oakley sunglasses cheap drawing nike store his nike outlet pistol, sac longchamp shot burberry his burberry pas cher new iphone 6 case assailant air force through replica watches the louis vuitton outlet head. michael kors canada It bottes ugg pas cher was ugg this air max second ray ban shot canada goose jackets that louis vuitton handbags had nike free run aroused louis vuitton outlet Maurice supra shoes Frere.As hogan outlet the moncler young ugg lieutenant louboutin pas cher sprang ugg boots uk out ghd straighteners upon hermes handbags the nike tn deck, mulberry handbags he nike roshe saw cheap sunglasses by 5s cases the phone cases position swarovski uk of louis vuitton canada the babyliss pro guard canada goose pas cher that louboutin others moncler had iphone 6s plus case been lululemon outlet online more north face outlet mindful oakley glasses of louis vuitton the canada goose outlet safety mont blanc of ralph lauren outlet online the uggs outlet ship ray ban sunglasses than timberland he. doke & gabbana There toms shoes was, polo lacoste however, air max no hollister uk time uggs for hollister clothing store explanation, true religion for, christian louboutin outlet as canada goose outlet he thomas sabo reached polo ralph lauren outlet the gucci belts hatchway, jerseys he thomas sabo uk was ralph lauren outlet met burberry outlet online by ray ban sunglasses outlet the hollister ascending hermes giant, ghd who michael kors bags uttered gucci shoes a air max hideous ugg australia oath oakley vault at wedding dress the louis vuitton handbags sight oakley vault of longchamp bags this air jordan retro unexpected new balance pas cher adversary, hogan and, louis vuitton outlet too s6 case close louis vuitton to oakley sunglasses wholesale strike jordan shoes him, doudoune moncler locked uggs outlet him birkin bag in coach outlet his swarovski jewelry arms. louis vuitton The christian louboutin shoes two abercrombie and fitch men ghd hair were coach outlet store drawn hollister canada together. oakley The canada goose guard montre pas cher on replica watches the north face uk quarter-deck lululemon dared louboutin not ralph lauren fire oakley pas cher at tory burch outlet online the kate spade handbags two jordan future bodies vans scarpe that, rolex watch twined longchamp outlet online about coach purses each fake oakleys other, scarpe hogan rolled nike air max across ugg boots clearance the nike air force deck, polo ralph lauren outlet and barbour jackets uk for true religion jeans a new balance shoes moment hollister Mr. hermes belt Frere’s canada goose cherished louis vuitton bags existence ray ban pas cher hung iphone 5 cases upon jimmy choo outlet the hollister clothing slenderest nike air max thread michael kors bags imaginable.The replica handbags Moocher, wedding dresses uk spattered air jordan with cheap nike shoes the rolex watches blood christian louboutin and lacoste pas cher brains lululemon outlet of ugg uk his iphone 6s cases unfortunate jordan 1 comrade, swarovski had louis vuitton already true religion outlet set reebok shoes his ugg soldes foot oakley sunglasses upon michael kors outlet online the coach outlet store online lowest michael kors step converse of louis vuitton pas cher the juicy couture outlet ladder, timberland boots when iphone cases the lululemon canada cutlass longchamp outlet was gucci outlet online dashed longchamp handbags from pandora jewelry his nike roshe run hand nike free run by true religion jeans a uggs on sale blow mulberry from louis vuitton a nike blazer pas cher clubbed 5c cases firelock, jordan 5 and ugg pas cher he ugg boots was longchamp outlet online dragged nike air max roughly lancel backwards. michael kors uk As longchamp pas cher he replica rolex fell montre homme upon longchamp the moncler jackets deck, vanessa bruno he abercrombie and fitch uk saw celine handbags the vans Crow moncler sito ufficiale spring moncler out nike free run pas cher of reebok outlet the bottes ugg mass nike roshe run pas cher of ralph lauren pas cher prisoners louis vuitton who ugg had tory burch outlet been, north face jackets an abercrombie and fitch instant hollister before, coach outlet store online struggling cheap oakley sunglasses with tn pas cher the roshe run pas cher guard, gucci and, michael kors outlet online gaining barbour outlet the rolex watches cleared nike roshe run uk space michael kors pas cher at coach bags the jordan 3 bottom sunglasses outlet of air jordan pas cher the uggs ladder, moncler hold moncler outlet up north face his nike free pas cher hands, bottega veneta as north face pas cher though longchamp pas cher to instyler ionic styler shield michael kors outlet online himself louis vuitton outlet stores from uggs a hollister blow. longchamp pliage The michael kors canada confusion ugg outlet had air jordan now cheap ugg boots outlet become michael kors outlet suddenly doke gabbana outlet stilled, links of london uk and oakley sunglasses cheap upon cheap jordans the pandora jewelry group hollister before ray ban sunglasses the michael kors outlet online barricade karen millen had www.michaelkors-outlet-store.us.com fallen true religion jeans that jimmy choo shoes mysterious valentino shoes silence uggs outlet which nfl jerseys had polo ralph lauren perplexed christian louboutin the michael kors outlet inmates hermes bags of moncler outlet the barbour jackets prison.They were louboutin not michaelkors-outlet-store.us.com perplexed ray ban sunglasses for ray ban sunglasses long. ugg boots The canada goose two timberland pas cher soldiers oakleysunglasses.us.com who, chi flat iron with http://www.michaelkors-outlet-store.us.com/ the michael kors handbags clearance assistance longchamp of ugg boots clearance Pine, polo ralph lauren uk had ghd hair straighteners forced-to longchamp the asics shoes door sac vanessa bruno of converse shoes the canada goose jackets prison, louboutin rapidly pandora charms unbolted lunette ray ban pas cher that bottes ugg trap-door north face jackets in air jordan 11 the north face barricade, uggs outlet of polo ralph lauren pas cher which ray ban mention beats by dre has michael kors outlet been michael kors made michael kors in juicy couture a ipad air cases previous canada goose outlet chapter, nike free run and, hogan sito ufficiale at louis vuitton a longchamp outlet online signal longchamp handbags from nike air max uk Vickers, louis vuitton uk three iphone case men barbour uk ran ugg italia the new balance loaded jordan 6 howitzer doudoune canada goose from herve leger its barbour jackets sinister burberry handbags shelter air jordan shoes near bottes ugg pas cher the converse pas cher break ugg boots of tiffany jewelry the replica watches uk barrack longchamp berths, michael kors and, cheap uggs training nike roshe the canada goose uk deadly lancel pas cher muzzle cheap oakley sunglasses to michael kors outlet a nike air max level instyler with jordan pas cher the oakley opening abercrombie in discount oakley sunglasses the north face outlet barricade, michael kors handbags stood nike blazer ready north face outlet online to abercrombie fire.

michael kors outlet online
Adaugă comentariu
  1. * Adresa de e-mail va fi verificată, dar nu va fi publicată.

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.