Cabral îi critică pe înmulțitorii de câini și încurajează adopțiile!

Data : 27 Feb. 2013 | Autor: Andrei Munteanu

Cabral atrage atenția că este foarte important să știm de unde ne cumpărăm animale de companie. În acest sens, vedeta Acasă TV scrie pe blogul său un articol despre samsarii care înmulțesc câini bolnavi, doar pentru a avea profit. „Dacă vrei o rasă anume…atunci începi să ai probleme. De ce? Pentru că mulți dintre cei din branșă sunt niște animale. Nu câinii, oamenii”, își începe Cabral argumentarea.

Iată cum își justifică prezentatorul afirmația:

Iau ca exemplu una dintre problemele câinilor de talie medie, dar mai ales mare: displazia de șold. Pentru cei care nu știu, displazia de șold la câini este o dezvoltare anormală a articulațiilor șoldului, astfel încât capul femurului nu se mai îmbină cu cavitatea în care ar trebui să-și aibă locul. Rezultatele sunt foarte urâte: dureri mari, posibilități reduse de mișcare, îi putem spune invaliditatea câinelui.

Partea bună este că afecțiunea se transmite ereditar. Adică ce-i bun la asta este că se poate stopa extinderea prin împiedicarea împerecherii adulților care suferă de displazie.

Partea proastă este că de prea multe ori omul este cel mai hapsân, lacom și mizerabil animal. Împerechează fără jenă câini care suferă de displazie, ca să aibă pui de vânzare.

Nu se gândesc la faptul că puii pe care-i vând suferă de displazie, că astfel condamnă și animalele la suferință, și stăpânii la cheltuieli mari și fără rost.”

Ca să evităm o situație de acest gen, Cabral ne oferă o alternativă care poate fi validă mai ales dacă nu ne dorim un câine de rasă: „Prima variantă este să înfiezi unul de la un adăpost pentru câini. Sunt mulți pupăcioși care așteaptă să fie luați de-un prieten și a-i face mari”.

Sursa foto

Citește și: Cum să-ți alegi puiul de câine și de unde să-l iei

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro 

Comentarii

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.