Cum m-am vindecat de babesioză

Data : 18 Apr. 2012 | Autor: Roxy

Agitație mare zilele astea cu căpușele din parcurile bucureștene. Din păcate, problema chiar e gravă și eu am pățit-o în primăvara asta.

Cât au fost zăpezile cele mari, nu am mai folosit deparazitant extern și asa fac în fiecare iarnă, iau pauză de la antipurici. În primul week-end în care a venit căldura, pe 18 martie, nu am găsit pe nicăieri deparazitantul pe care îl foloseam și am riscat, am zis că nu o să pățesc nimic dacă nu mă dau cu el, mai ales că nici nu se topise toată zăpada, și am plecat la alergat pe câmp, așa cum v-am povestit.

Luni, am fost la veterinar și m-am deparazitat extern. O săptămână mi-a fost bine. Duminica următoare, am plecat iar la alergat și mami a observat că nu m-am bucurat ca de obicei de pajiște și că am fost mai rezervată. A doua zi, luni, n-am mâncat toată ziua. Mă țineam pe picioare, lătram, dar nu aveam poftă de mâncare și nici nu mai eram la fel de vioaie. Marți, la prânz, m-am dus la doctor. Aveam puțină temperatură, până în 40 oricum, ochii, gingiile și pielea de la urechi erau palide, deci eram anemică. Doctorul a zis inițial că poate am mâncat ceva de pe jos și m-am otrăvit, așa că am făcut tratament cu antibiotice și perfuzii, pentru că eram nemâncată. A spus totodată că e ciudat că nu mă doare nimic și că anumite semne, precum anemia, ar indica babesioza. Mami era sigură că nu am cum să am babesioză, pentru că nu a văzut nici o căpușă pe mine, cu atât mai mult cu cât îmi perie zilnic blănița. Doctorul mi-a spus să vin în ziua următoare la control.

A doua zi, eram la fel de palidă, nu aveam poftă de mâncare, dar temperatura îmi scăzuse la 38,9. Mi-a făcut testul pentru babesioză, mi-a dat o conservă gustoasă, poate pe aia aveam s-o mănânc, și m-a trimis acasă. Peste 45 de minute m-a sunat să-mi confirme diagnosticul de babesioză și mi-a spus să mă întorc la cabinet. Mami s-a panicat îngrozitor și a început să plângă când a auzit că trebuie să fac tratament cu imizol. Doctorul i-a explicat care sunt riscurile, dar a liniștit-o și i-a zis că o să fiu bine. Mi-a făcut injecția cu imizol, perfuzie și vitamine. Între timp, a ajuns și tati la doctor și a început să plângă și asta a făcut-o și pe mami să plângă iar. Doctorul le-a zis să se potolească, pentru că mai rău îmi fac în cazul ăsta, deoarece eu n-am cum să înțeleg de ce plâng ei, și le-a recomandat să-mi dea să mănânc carne de vită crudă. N-am vrut crudă, așa că tati a făcut-o în sânge și așa mi-a plăcut mai mult, dar n-am mâncat toată porția. N-am fost prea veselă în ziua aia oricum, dar mai aveam vlagă să latru pe afară. Doctorul a zis că duc bine boala pe picioare pentru că am fost hrănită cum trebuie toată viața și că am avut organismul sănătos.

În ziua următoare, am făcut iar perfuzii și vitamine, dar noaptea n-am dormit prea bine. Mă durea puțin gâtul, poate pentru că anumite bucățele de cărniță au fost cam reci și, eu fiind cu imunitatea scăzută, am făcut amigdalită, și înghițeam cu greutate și plescăiam, așa că am trezit-o pe mami din somn să mă mângâie. Mi-a adus castronul cu apă în pat și mi-a dat de câteva ori să beau.

În a treia zi de la tratamentul cu imizol, am început să mănânc toată carnea crudă de vită și să mă înveselesc, așa că nu am mai făcut decât injecțiile cu vitamine și antibiotice. Am primit pentru acasă protectoare hepatice pentru 12 zile și antibiotice pentru 4 zile. Am trecut pe hrană care protejează rinichii, foarte gustoasă de altfel, de la care am observat că fac mai puțin caca.

Săptămâna trecută am făcut analizele de sânge. Testul de babesioză a ieșit negativ, iar cu ficatul și rinichii stau de asemenea foarte bine. Doctorul a zis că analizele mi-au ieșit de parcă n-aș fi fost bolnavă niciodată. Acum am trecut iar pe mâncare obișnuită și am câștigat deja 200 de grame din cele 400 pierdute din cauza bolii. Mami l-a întrebat pe doctor dacă poate să-mi mai dea din când în când carne de vită crudă și el a zis că nu, pentru că mă învăț prost. Tati a zis însă că o să-mi cumpere din nou ardei, din care n-am mai mâncat de când m-am îmbolnăvit și de care mi-e tare dor.

Ce am învățat eu și ai mei din povestea asta este că o să folosesc deparazitant extern pe tot timpul anului de acum încolo. Mai auzeam eu la doctor spunând că sunt cazuri de babesioză în plină iarnă, dar mă gândeam că asta nu o să mi se întâmple chiar mie și uite că am pățit-o. Așa că nu stați, ci protejați-vă de căpușe!

Acum, eu am o treabă cu căpușul Gică, cel care m-a faultat. Îl caut neîncetat peste tot ca să mă răzbun, așa că, dacă dați de el, spuneți-mi și mie!

Citește și: De ce s-au înmulțit atât de mult cazurile de babesioză la câini

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro

Comentarii

31 Iul. 2014 / Tinta Danut /
Babesioza
Sunteti foarte dulci si va apreciez enorm!
21 Iul. 2013 / mirela /
va rog sa-mi raspundeti
Care este aceasta hrană care protejează rinichii si ce deparazitant extern folositi? Am un puppy bichon si sunt interesata de tot ce inseamna cresterea lui.
26 Apr. 2012 / Roxy / lumeanimalelor.ro
Multumesc!!!
Va multumesc mult, Sonya, Loly, Bella și Iris!! Sa aveti grija sa va protejati de purici si de capuse, iar pe Gica, ooo, daaaaa, sa-l punem in spirt, hihihiihi!!!! Va pup pe nasuc!
20 Apr. 2012 / PopaBrandusaElena /
Mesaj
Darga Roxy, Ti-am citit cu sufletul la gura povestea.Si noi te iubim muuult. Doamne ce bine ca ai scapat! Sa stii ca l-am tot cautat si noi pe Gica prin iarba de pe campul de langa casa noastra...nu l-am gasit dar daca il vedem,il luam ,il bagam intr-o sticluta cu spirt si ti-l trimitem... Pe curand, Catelusii de la Prejmer(Sonya,Loly ,Bella si Iris)

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.