10 moduri prin care câinii devin oameni

Data : 12 Apr. 2013 | Autor: Roxy Bichonica

Mulți dintre cei care s-au decis să-și ia un câine au plecat la drum cu cele mai bune intenții: să-i cumpere animalului mâncare de calitate, să-l educe și să-l ducă la veterinar pentru controale, vaccinuri și tratamente. S-au gândit că oricât de mult și-ar iubi câinele, acesta va rămâne doar un animal, nimic mai mult.

Relația câine-stăpân debutează conform planului. Câinele are de respectat niște reguli, nu are voie să mănânce alimente de la masa oamenilor, nu are voie pe canapea și nici să doarmă în pat cu stăpânii. Până la urmă, nu este casa lui, ci a stăpânului.

Peste câteva săptămâni, regulile stricte nu mai sunt respectate, iar câinele vine cu propriul lui plan de viață. Decide când se trezește, se uită la televizor și știe chiar să danseze.

Câinii mai au puțin și devin oameni. Iată 10 motive care îmi susțin teoria:

1. Unii câini mănâncă la masă

Poate fi ceva ocazional, dar iată că se întâmplă. Am stat și eu o dată, de ziua mea la masă, și chiar am crezut că sunt om. Putea cineva să mă contrazică? Fotografiile prietenilor mei canini de pe Facebook arată că și ei au parte din când în când de un astfel de tratament.

2. Le faceți masaj câinilor sau îi duceți la spa

Mami îmi face masaj pe tot corpul în fiecare zi, după ce mă perie, dar și după băile generale care au loc cam la două săptămâni. Vara trecută, pentru că eram obosită, mi-a amenajat un spa acasă.

3. Câinii mănâncă hrană pentru oameni

Multe alimente pentru oameni sunt periculoase pentru câini. Dar cele sănătoase, precum merele, bananele sau morcovii, pot fi împărțite cu câinele din casă. Ai mei au mereu grijă să-mi cumpere câte un fruct sau o legumă pe care mi-l oferă ca recompensă.

4. Câinii au propria lor garderobă

Unii dintre ei au rochițe, salopete, pijamale, geci, tricouri și pulovere. Mie nu-mi plac hainele, dar iată că tot am în dulap două tricouri pe care le-am purtat de câteva ori.

5. Câinii vorbesc la telefon

Unii dintre ei latră când le pui telefonul la ureche. Ai mei erau odată plecați în oraș și mami i-a zis lui tati că-i vine să-mi dea un telefon ca să vadă ce fac.

6. Câinele are grijă de cei din jurul lui

Chiar și atunci când vi se pare că îi țineți de urât câinelui, de fapt e invers. El vă ține de urât, vă ascultă poveștile și vă alină dacă sunteți supărați. Vă distrează și vă scoate la plimbare.

7. Câinele vostru vă dresează

Totul începe timid, când vă învățați câinii să dea lăbuța sau să se rostogolească. Pe urmă, ei încep să facă lucrurile astea și fără să le-o cereți, din proprie inițiativă, și primesc recompense. Deci cine pe cine a dresat aici? Nu cumva câinele decide când primește recompensa?

8. Îi faceți câinelui petrecere de ziua lui

Trimiteți invitații, decorați casa, câinele primește cadouri și tort. Mie mi s-a cântat La mulți ani de ziua mea, am primit friptură de vițel încă de dimineață și am petrecut multe ore pe afară. Uneori, ziua de naștere a câinelui este sărbătorită mai frumos și mai cu fast decât a stăpânului.

9. Câinii merg în două lăbuțe

Fie că vor să obțină recompense, fie că pur și simplu asta au chef, mulți câini stau sau merg pe lăbuțele din spate.

10. Câinii au pagină de Facebook

Postează ce fac, pun fotografii cu ei și primesc Like-uri și comentarii de la prieteni. Nu va mai dura mult până când câinii vor fi dependenți de rețelele de socializare. Eu intru zilnic pe pagina mea de Facebook ca să văd ce mai fac cei 1340 de prieteni.

Ți se pare că și câinele tău se transformă în om? Povestește-mi mai multe despre asta!

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă un LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro

Comentarii

29 Iul. 2013 / bulea matilda /
catel
am si eu un bichon maltez de 1 an si jumatate si de la o vreme a inceput sa se coloreze la botic ,in zona genitala si lacrimile,pana acum nu am avut probleme cu coloritu.pe langa botic mai face cateodata niste bubite rosiatice,mentionez ca mananca royal canin sensible si piept de pui,orez cu legume si pulpite fierte.multumesc

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.