TOP 10 cele mai noi rase de pisici. Vezi FOTO

Data : 05 Iun. 2012 | Autor: Andrei Munteanu

Când vorbim de rase de pisici, este foarte posibil să ne gândim doar la siameză, persană sau orientală. Totuși, în ultimii ani, au fost recunoscute mai multe specii rezultate în urma combinării altora.

Iată unele dintre cele mai noi rase de pisici recunoscute de asociațiile de profil în ultimul deceniu și la care ar trebui să ne gândim când dorim să ne cumpărăm o felină, potrivit specialiștilor de la PawNation.com.

 

1. RASA LA PERM 

                                                     

Numele acestei rase vine de la blana ondulată a pisicii care parcă a fost dusă la coafor. Această rasă provine dintr-o mutație genetică, care a apărut pentru prima dată la o fermă din Oregon, unde s-a născut un pisoi complet chel, căruia după câteva săptămâni de viață a început să-i crească fire de păr moi și crețe. Felinele din această rasă sunt cunoscute pentru curiozitatea lor.

2. RASA CHEETOH

                                                   

Această rasă este un hibrid între ocicat și bengaleză, dar are legături și cu pisica leopard. Se pare că pisicile din această rasă sunt loiale și afectuoase cu stăpânii lor, fără a-și arăta în vreun fel agresivitatea. Ele pot avea o greutate mare, respectiv între 6 și 11 kilograme.

3. RASA TOYGER

                                                   

Cu blănița dungată ca un tigru, această rasă are legături cu cea bengaleză. Pisicile toyger sunt cunoscute ca fiind inteligente, o companie plăcută și cu un temperament liniștit. Stăpânii care au deținut o astfel de pisică au recunoscut că îi place să stea singură, în locuri strâmte.

4. RASA PETERBALD

                                                   

Acest tip de pisică cu un aspect exotic a fost obținut în urma încrucișării între rasa donskoy și pisicile orientale cu păr scurt. Lipsa blăniței îți va atrage cu siguranță atenția, dar o astfel de pisică este recunoscută pentru atitudinea ei care câștigă orice inimă. Pisica peterbald este foarte activă, îi place să se joace și să sară mult, fiind chiar și sociabilă cu oricine.

5. RASA MINSKIN

                                                   

Pisicile din această specie sunt de dimensiuni mici și sunt rezultatul încrucișării mai multor rase: munchkin, sphynx, burmeză și devon rex. De asemenea, ele adoră compania copiilor și se spune că sunt foarte inteligente.

6. RASA NAPOLEON

                                                   

Rasa a fost obținută prin împerecherea unei pisici din specia munchkin și a unei persane. Pisicile denumite după numele fostului lider politic francez, Napoleon Bonaparte, au același temperament cald ca verișoarele lor persane, dar nu au la fel de multe probleme de sănătate ca ele.

7. RASA SOKOKE

                                                   

Această specie a fost descoperită în pădurile din Kenia și a fost adusă în Europa pentru prima dată în Danemarca. Pisica sokoke știe cum să fie ocupată tot timpul, putând chiar să se joace ore bune cu aceeași jucărie. De asemenea, se pare că este foarte „gălăgioasă”, plăcându-i să poarte conversații cu stăpânul.

8. RASA CHAUSIE

                                                   

Chausie își are originile în jungla africană și este recunoscută pentru blănița aurie. Ele sunt foarte agile, active dar și afectuose, fiind ideale pentru stăpânii care au copii, dar și pentru cei care au pentru prima dată o felină.

9. RASA PIXIE BOB

                                                   

Pisicile din această rasă sunt cunoscute pentru blana lor strălucitoare, coada scurtă, dar și pentru că pot fi polidactile (au mai multe gheruțe decât este normal). Oricum, ele pot fi blânde, ușor de dresat și leagă relații strânse cu proprietarii lor.

10. RASA OJOS AZULES („OCHI ALBAȘTRI”)

                                                   

Această specie are niște ochi superbi, avându-și originile în New Mexico. Din păcate, numărul pisicilor din această rasă este mic, fapt pentru care nu se prea cunosc lucruri despre personalitatea lor, dar se știe că dimensiunea lor poate varia.

Sursa foto

Citește și: Top pisici de rasă

Dă LIKE la pagina de Facebook LumeAnimalelor.ro ca să citești mai multe articole despre câini și pisici

Comentarii

07 Iun. 2012 / cosmin /
frumos
ceva
07 Iun. 2012 / cosmin /
frumos
bravo

Comentariile sunt dezactivate

* Comentariile ce conțin expresii licențioase, atacuri la persoană, instigă la ură, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau șterse. Mesajele trebuie sa facă referire la subiectul articolului.